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第60号(2005-12-10) >

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タイトル: アミノカラムを用いたガラクツロン酸と中性糖類のHPLCによる同時分析
その他のタイトル: Simultaneous analysis of galacturonic acid and neutral sugars by a HPLC method with amino column
著者: 吉野, 世美子
Yoshino, Yomiko
発行日: 2005年12月10日
出版者: 京都女子大学食物学会
抄録: 本研究ではアミノカラムを用いたHPLC分析によりペクチン質を構成するガラクツロン酸と中性糖類を同時に分離する方法を検討した。その結果,ショウデックスアサヒパックNH2P-50 4Eカラムの温度を40℃とし,1.75%燐酸を含む95%アセトニトリル溶液で溶出し,示差屈折計で検出することによりガラクツロン酸と中性糖類であるグルコース,ガラクトース,アラビノース,マンノース,ラムノース,キシロース,フコース,リボース,および内部標準物質のグリセロールを完全に分離,検出することができた。
The method for simultaneous analysis of galacturonic acid and neutral sugars which constitute pectic substances was examined by HPLC analysis using the amino column (Shodex Asahipak NH2P-50). The temperature of column was 40℃ and the refractive index detector was used. This method using 95% acetonitrile solution including 1.75% phosphoric acid allowed to clearly separate galacturonic acid, glucose, galactose, arabinose, mannose, rhamnose, xylose, fucose and ribose with glycerol as an internal standard.
URI: http://hdl.handle.net/11173/1421
出現コレクション:第60号(2005-12-10)

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