DSpace
  京都女子大学   京都女子大学図書館 English 日本語

Kyoto Women's University Academic Information Repository >
紀要論文(Bulletin Paper) >
食物学会誌 >
第73号(2019-01-31) >

このアイテムの引用には次の識別子を使用してください: http://hdl.handle.net/11173/2805

タイトル: アロエ健康食品中のバルバロイン含有量
その他のタイトル: Content of Barbaloin in Aloe Health Foods
著者: 中井, みのり
中村, 絵里子
川添, 禎浩
Nakai, Minori
Nakamura, Eriko
Kawazoe, Sadahiro
発行日: 31-Jan-2019
出版者: 京都女子大学食物学会
抄録: We investigated the content of laxative ingredient barbaloin in aloe health foods, pharmacopoeial aloe, drugs containing aloe, and Aloe arborescens plants by HPLC. The barbaloin content was as follow: aloe health foods (10 products), 0.21~15.6 mg/mL or g; pharmacopoeial aloe (1 product), 143 mg/g; drugs containing aloe (2 products), 30.5~63.6 mg/g; Aloe arborescens (2 products), 2.37~7.06 mg/g. The intakes of barbaloin from health foods and drugs containing aloe were estimated to be 1.25~82.8 and 7.63~58.0 mg/day, respectively. In one product of aloe health foods, barbaloin intake level was higher than that of the drug containing aloe. Therefore, the possibility of excessive intake of barbaloin from aloe health foods should be considered.
URI: http://hdl.handle.net/11173/2805
出現コレクション:第73号(2019-01-31)

このアイテムのファイル:

ファイル 記述 サイズフォーマット
0100_073_004.pdf1.01 MBAdobe PDF見る/開く

このリポジトリに保管されているアイテムは、他に指定されている場合を除き、著作権により保護されています。

 

Powered by DSpace Software Copyright © 2002-2007 MIT and Hewlett-Packard - ご意見をお寄せください