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第67号(2013-01-31) >
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http://hdl.handle.net/11173/125
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タイトル: | Lipid Transfer Proteinに対するモノクローナル抗体を用いたリンゴ使用量の評価系の確立 |
その他のタイトル: | Evaluation of Apple Content with Monoclonal Antibodies Specific to Lipid Transfer Protein |
著者: | 岡崎, 史子 Okazaki, Fumiko 山口(村上), 友貴絵 Yamaguchi, Yukie 中村, 美幸 Nakamura, Miyuki 廣瀬, 潤子 Hirose, Junko 成田, 宏史 Narita, Hiroshi |
キーワード: | Lipid Transfer Protein モノクローナル抗体 食物アレルギー 特定原材料表示 |
発行日: | 2013年1月31日 |
出版者: | 京都女子大学食物学会 |
抄録: | In order to establish evaluation system for apple content in foods, monoclonal antibodies were raisedagainst apple lipid transfer protein (LTP). A sandwich-type of enzyme-linked immunosorbent assay (ELISA)was developed by using two of the five monoclonal antibodies obtained. This ELISA showed a practicalworking range of 0.03-10 ng/mL for apple LTP and no cross-reactivity with other fruits tested except plum.LTP could be determined with this ELISA in peel selectively and in foods with apple labeling such as applejuice, vegetable juice and even in curry roux. |
URI: | http://hdl.handle.net/11173/125 |
出現コレクション: | 第67号(2013-01-31)
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