DSpace
  京都女子大学   京都女子大学図書館 English 日本語

Kyoto Women's University Academic Information Repository >
紀要論文(Bulletin Paper) >
食物学会誌 >
第70号(2015-12-21) >

このアイテムの引用には次の識別子を使用してください: http://hdl.handle.net/11173/2277

タイトル: 生薬ニンジンの健康食品中のジンセノサイド含有量
その他のタイトル: Contents of Ginsenosides in Ginseng Health Foods
著者: 川添, 禎浩
Kawazoe, Sadahiro
来見, 彩花
Kurumi, Ayaka
後藤, 麻由
Goto, Mayu
キーワード: 健康食品
生薬
ニンジン
ジンセノサイド含有量
発行日: 2015年12月21日
出版者: 京都女子大学食物学会
抄録: We investigated the contents of ginsenoside Rb1 and Rg1 in 8 products of ginseng health foods by HPLC. Ginsenosides were detected from all the products. The ginsenoside Rb1 was at the level of 0.82 ~ 43.5 mg/ g, and the ginsenoside Rg1 was at the level of 0.05 ~ 10.7 mg/g. In some ginseng health foods, ginsenosides contents were higher than that of the ginseng crude drug (Rb1 : 6.57 mg/g, Rg1 : 4.71 mg/g). Therefore, the possibility of excessive intake of ginsenosides from ginseng health foods should be considered
URI: http://hdl.handle.net/11173/2277
出現コレクション:第70号(2015-12-21)

このアイテムのファイル:

ファイル 記述 サイズフォーマット
0100_070_004.pdf492.55 kBAdobe PDF見る/開く

このリポジトリに保管されているアイテムは、他に指定されている場合を除き、著作権により保護されています。

 

Powered by DSpace Software Copyright © 2002-2007 MIT and Hewlett-Packard - ご意見をお寄せください