Kyoto Women's University Academic Information Repository >
紀要論文(Bulletin Paper) >
食物学会誌 >
第70号(2015-12-21) >
このアイテムの引用には次の識別子を使用してください:
http://hdl.handle.net/11173/2277
|
タイトル: | 生薬ニンジンの健康食品中のジンセノサイド含有量 |
その他のタイトル: | Contents of Ginsenosides in Ginseng Health Foods |
著者: | 川添, 禎浩 Kawazoe, Sadahiro 来見, 彩花 Kurumi, Ayaka 後藤, 麻由 Goto, Mayu |
キーワード: | 健康食品 生薬 ニンジン ジンセノサイド含有量 |
発行日: | 2015年12月21日 |
出版者: | 京都女子大学食物学会 |
抄録: | We investigated the contents of ginsenoside Rb1 and Rg1 in 8 products of ginseng health foods by HPLC. Ginsenosides were detected from all the products. The ginsenoside Rb1 was at the level of 0.82 ~ 43.5 mg/ g, and the ginsenoside Rg1 was at the level of 0.05 ~ 10.7 mg/g. In some ginseng health foods, ginsenosides contents were higher than that of the ginseng crude drug (Rb1 : 6.57 mg/g, Rg1 : 4.71 mg/g). Therefore, the possibility of excessive intake of ginsenosides from ginseng health foods should be considered |
URI: | http://hdl.handle.net/11173/2277 |
出現コレクション: | 第70号(2015-12-21)
|
このリポジトリに保管されているアイテムは、他に指定されている場合を除き、著作権により保護されています。
|