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第69号(2015-01-20) >
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http://hdl.handle.net/11173/2115
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タイトル: | 健康食品中の硝酸塩の含有量調査 |
その他のタイトル: | Nitrate Levels in Health Foods |
著者: | 川添, 禎浩 Kawazoe, Sadahiro 門前, なつ希 Monzen, Natsuki 高橋, 美佳 Takahashi, Mika 松井, 元子 Matsui, Motoko 大谷, 貴美子 Otani, Kimiko 有薗, 幸司 Arizono, Koji 有薗, 幸司 Arizono, Koji |
キーワード: | 健康食品 硝酸塩 摂取量 |
発行日: | 2015年1月20日 |
出版者: | 京都女子大学食物学会 |
抄録: | We investigated the contents of nitrate in health foods, vegetables, baby foods and crude drugs by HPLC. Nitrate was detected from all the products. The nitrate contents of products was as follow: supplements containing vegetables or herbs (n=14), 292~5,151μg/g; powdered vegetable juice (n=14), 404~11,860μg/g; health foods containing ginseng (n=10), 56~1,253μg/g; vegetables (n=8), 604~6,238μg/g; vegetable baby foods (n=6), 118~1,421μg/g; ginseng crude drugs (n=3), 372~2,142μg/g. The nitrate level is high in some powdered vegetable juices. |
URI: | http://hdl.handle.net/11173/2115 |
出現コレクション: | 第69号(2015-01-20)
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