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第69号(2015-01-20) >

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タイトル: 健康食品中の硝酸塩の含有量調査
その他のタイトル: Nitrate Levels in Health Foods
著者: 川添, 禎浩
Kawazoe, Sadahiro
門前, なつ希
Monzen, Natsuki
高橋, 美佳
Takahashi, Mika
松井, 元子
Matsui, Motoko
大谷, 貴美子
Otani, Kimiko
有薗, 幸司
Arizono, Koji
有薗, 幸司
Arizono, Koji
キーワード: 健康食品
硝酸塩
摂取量
発行日: 2015年1月20日
出版者: 京都女子大学食物学会
抄録: We investigated the contents of nitrate in health foods, vegetables, baby foods and crude drugs by HPLC. Nitrate was detected from all the products. The nitrate contents of products was as follow: supplements containing vegetables or herbs (n=14), 292~5,151μg/g; powdered vegetable juice (n=14), 404~11,860μg/g; health foods containing ginseng (n=10), 56~1,253μg/g; vegetables (n=8), 604~6,238μg/g; vegetable baby foods (n=6), 118~1,421μg/g; ginseng crude drugs (n=3), 372~2,142μg/g. The nitrate level is high in some powdered vegetable juices.
URI: http://hdl.handle.net/11173/2115
出現コレクション:第69号(2015-01-20)

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